ПРОЕКТ ЗА ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН – APT_RK

Проект за интериорен дизайн на уютен апартамент, помещаващ се в мансардния етаж на бивша обществена сграда в сърцето на Пловдив. Тази особеност обяснява и интересните характеристики на заварените в него пространства и архитектурни елементи – високи тавани, кухини и ниши, покривни прозорци и скосявания, необичайна форма и конфигурация на помещенията.

Нагледен пример за това е сравнително тясната и силно издължена дневна, чиято форма е допълнително изострена от монотонния ритъм на повтарящите се вертикални отвори по цялата дължина на прилежащата фасада. Архитектурният отговор на тази даденост е намерен в условното обособяване на два основни къта, разположени перпендикулярно един спрямо друг. Първият от тях е ситуиран около централно разположен островен елемент и обединява кухня и трапезария, а вторият се състои от зона с библиотека и ниско сядане.

Силно скосените тавани в спалните до голяма степен доминират пространствата в тези помещения и водят със себе си интересни кътове и находчиви мебелни решения, а характерната едноскатна форма на пространствата е интерпретирана в прорезите на ламперията и диагоналната ориентация на дървения фладер на мебелните плоскости.

Светлите тонове изобилстват в цветовото решение на интериорния дизайн, като се разчита на контрастът между тях и топлите нюанси на дъбовите мебелни елементи и паркет.

Площ

  • 120 кв. м.

Локация

  • Пловдив